Majoritatea PSD&ALDE a demonstrat astăzi, 9 mai, că este capabilă să treacă și peste ”cadavre”, peste regulament, doar pentru a duce la îndeplinire niște comenzi venite din partea unui grup de infractori, atrage atenția deputatul PNL Pavel Popescu.

”Din păcate, astăzi când aniversăm Ziua Independenței și Ziua Europei majoritatea PSD&ALDE a călcat în picioare totul, la votul pe legea ANCOM. Au încălcat regulamentul, s-au comportat abuziv cu parlamentarii Opoziției, cu scopul de a-și proteja propriile interese. Președintele României Klaus Iohannis a cerut reexaminarea legii prin care tot cei de la PSD&ALDE au pus mâna pe ANCOM, una din instituțiile cu bani. Miza a fost mare. Dacă alte legi importante sunt uitate prin sertarele parlamentarilor PSD&ALDE, acest proiect a fost propus să fie dezbătut și votat pe repede înainte. Dacă în cursul dimineții, în cadrul comisiei de IT parlamentarii PNL au reușit să treacă amendamentul prin care șeful statului era reintrodus în procedura de numire a președintelui ANCOM, în plen parlamentarii puterii au încălcat regulamentul pentru propriile interese. Este inadmisibil așa ceva. Nu le pasă de nimic. Se cred stăpâni peste tot și toate”, a declarat parlamentarul liberal Pavel Popescu.

Cererea de reexaminare formulată de Președintele României asupra Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.33/2017 pentru modificarea și completarea art.11 din Ordonanţa de Urgență a Guvernului nr.22/2009 privind înființarea Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații a fost ignorată de cei de la PSD&ALDE.

”Cu o grabă fără justificare parlamentarii de la PSD&ALDE au convocat, în timpul lucrărilor plenului, o ședință comună a comisiilor pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor și pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului pentru a aviza raportul, ca să poată fi introdusă la votul final. În plen, nu au fost de acord cu timpul de dezbatere propus de parlamentarii Opoziției, fără însă să ofere argumentele necesare pentru graba asta ieșită din comun. În mod abuziv calcă totul în picioare! Asta este modul de lucru al celor de la PSD&ALDE. NU le mai pasă de nimic! Să vă fie rușine!” a mai declarat deputatul PNL Pavel Popescu – secretarul Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor.